המרכז לבריאות הנפש אברבנאל מחלקות לנוער ולאוטיסטים

עובדות

מקום בת ים, ישראל
סטטוס תכנון קונספטואלי
גודל 5,354.76 מ"ר
לקוח משרד הבריאות הישראלי

תאור

בית החולים אברבנאל ממוקם באתר שבו הוקם מחנה צבאי בשנת 1930. בנייני מחלקות הנוער והאוטיסטים יחליפו את הבניינים המיושנים בכדי לספק למטופלים את המרחבים הפרטיים והמשותפים המודרניים שהם כה זקוקים להם להחלמתם.

כל מחלקה ממוקמת בבניין נפרד. בניין מחלקת הנוער הדו-קומתי מחובר לבית ספר לבעלי צרכים מיוחדים הכלול במתחם. בניין מחלקת האוטיסטים החד-קומתי מחובר להוסטל ארבע-קומתי שיכין את המטופלים לחיי קהילה בהוסטל מחוץ לבית החולים. גג בניין המחלקה משמש כחצר פתוחה בעבור ההוסטל. השטחים הפתוחים כוללים גינות תראפויטיות שיאפשרו מגוון פעילויות וחוויות.

בכך ששילבנו בתכנון של מספר מרחבים ציבוריים ופרטיים מעוצבים היטב, יחד עם מגוון גינות פתוחות, יצרנו סביבת ריפוי הנחוצה להחלמתם של המטופלים.

איך להגיע